Jury

Een jury heeft de binnengekomen ideeën beoordeeld op originaliteit, haalbaarheid, schaalbaarheid en verwachte impact. Zij hebben de vijf beste ideeën gekozen. Deze ideeën stonden centraal tijdens het event op 24 oktober 2017.

Kristoffel Lieten (juryvoorzitter) is professor-emeritus Kinderarbeid aan de Universiteit van Amsterdam en voorheen directeur van de Stichting IREWOC, een studiecentrum op het gebied van Kinderrechten.

Joost Brinkman is Director International Accounts bij Solarus. Hiervoor was Joost verantwoordelijk voor Sustainability Services bij Accenture waarin hij bedrijven adviseerde op gebied van duurzaamheid (in de breedste zin van het woord).

Machteld Ooijens is cultureel antropologe en econome. Zij heeft Partnering for Social Impact opgezet, een bedrijf dat het creëren van (publiek-private) partnerschappen in internationale ontwikkelingssamenwerking en de co-creatie van strategieën en nieuwe innovatieve initiatieven met sociale impact faciliteert. Ze ondersteunt o.a. het Fonds Bestrijding Kinderarbeid.

Laura Gerritsen (Fairphone).

Annie van Wezel is senior beleidsadviseur internationale zaken bij FNV en nauw betrokken bij het werk van de International Labour Organisation (ILO), o.a. op het gebied van kinderarbeid.

Marhijn Visser is secretaris internationaal ondernemen bij VNO-NCW en MKB-Nederland en gespecialiseerd in o.a. maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Roelof van Laar is ondernemer voor kinderrechten. Eerder was hij lid van de Tweede Kamer en schreef hij de Wet Zorgplicht Kinderarbeid. Ook nam hij het initiatief voor het Fonds Bestrijding Kinderarbeid.