Uitleg: Help jij bedrijven mee in hun strijd tegen kinderarbeid?

Vandaag de dag zijn wereldwijd zo’n 168 miljoen kinderen aan het werk. In VN-verband is in het kader van de Sustainable Development Goals afgesproken dat er in 2025 een einde moet zijn gekomen aan alle vormen van kinderarbeid in de wereld. Er is dus actie nodig.

Nederland loopt al enige jaren voorop in de strijd tegen kinderarbeid maar kan het als overheid niet alleen. Alle betrokken partijen hebben een rol bij het uitbannen van kinderarbeid, zo ook bedrijven.

Bij bedrijven kan het gebeuren dat hun producten in de productieketen door kinderen worden gemaakt. Via de productieketen kunnen bedrijven bijdragen aan het uitbannen van kinderarbeid. Zij lopen echter tegen obstakels aan om dat effectief aan te pakken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar creatieve en innovatieve oplossingen die bedrijven daarbij kunnen helpen.

Wat zouden bedrijven volgens jou kunnen doen om kinderarbeid aan te pakken? Hoe kunnen bedrijven voorkomen dat hun producten door kinderen worden gemaakt? Met de 'Nederland tegen kinderarbeid' challenge hebben we hier verschillende ideeën over verzameld.

Voor de beste inzendingen is er een mooie geldprijs en de mogelijkheid het idee onder de aandacht te brengen bij Nederlandse bedrijven op een event over het uitbannen van kinderarbeid in de productieketen in de Caballero Fabriek in Den Haag op 24 oktober. Daarnaast wordt het beste idee gepresenteerd tijdens de internationale Kinderarbeidconferentie in Argentinië in november a.s.