Finalisten en winnaar beste ideeën challenge

Via de 'Nederland tegen kinderarbeid' challenge waren wij op zoek zijn naar creatieve en innovatieve oplossingen die bedrijven kunnen helpen bij het uitbannen van kinderarbeid via hun productieketen. Op het event 'Nederland tegen kinderarbeid' is het voorstel ' Kinderarbeid in Kaart' van Luca Petersen en Steye Verhoeve als beste uit de bus gerold.

Een deskundige jury onder leiding van juryvoorzitter emeritus-hoogleraar Kristoffel Lieten (Universiteit van Amsterdam) koos uit de vijf pitches een overtuigende winnaar. De winnaar ontving een geldbedrag van 2.500 euro. Ook zal het idee worden meegenomen naar de grote conferentie rondom het thema kinderarbeid, van 14 tot en met 16 november in Buenos Aires, Argentinië.

Over de challenge

Nederland loopt al enige jaren voorop in de strijd tegen kinderarbeid. De overheid kan dit echter niet alleen. Alle betrokken partijen hebben een rol bij het uitbannen van kinderarbeid, zo ook bedrijven. Via hun productieketen kunnen bedrijven bijdragen om kinderarbeid uit te bannen. Zij lopen hierbij echter vaak tegen obstakels aan.

Met onze challenge hopen we ideeën op te doen die kunnen helpen om deze obstakels weg te nemen of op zijn minst kleiner te maken.

Inschrijven voor de challenge kon tot en met 4 oktober 2017. De challenge is gesloten. Bekijk de vijf beste ideeën die op dinsdag 24 oktober tijdens het event zijn gepresenteerd.