Sprekers en dagvoorzitter

Meer informatie over de sprekers en de dagvoorzitter tijdens het event ‘Nederland tegen kinderarbeid’:

Talitha Muusse (dagvoorzitter) is spreker, dagvoorzitter en sociaal ondernemer. Zij zit in de raad van toezicht bij MVO Nederland en is een van de co-initiators van de Duurzame Jonge 100: een platform voor jonge duurzame ondernemers en professionals.

Roel Gans – Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Directeur Internationale Zaken

Siham Lotfi – AkzoNobel
Human Rights Coordinator
Siham is Global Human Rights Coördinator bij AkzoNobel, een Nederlandse multinational met activiteiten op het gebied van verven, lakken en specialistische chemicaliën in 80 landen. Ze houdt zich bezig met het wereldwijd implementeren van de United Nations Guiding Principles on Business en Human Rights, onderzoekt de risico’s op impacts op mensenrechten in de gehele waardeketen en ontwikkelt daarbij een intern mensenrechten framework. Daarnaast adviseert en support zij AkzoNobel’s businesses en functies met betrekking tot mensenrechten en internationale arbeidsnormen. Siham vertegenwoordigt AkzoNobel in het multi-stakeholder Responsible Mica Initiative.

Margreet Vrieling – Fair Wear Foundation
Associate director
Margreet werkt direct met kledingbedrijven en -fabrieken ten aanzien van zaken als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en het verbeteren van arbeidsomstandigheden op de werkvloer. Margreet is verantwoordelijk voor het verificatie team, ze houdt zich onder andere bezig met het ondersteunen van kledingmerken bij het monitoren van hun waardeketens en bij het oplossen van problemen met werknemersrechten.

Olivier Zwolsman - Ferrero
CSR and Communication Manager Netherlands
Olivier is CSR and Communication Manager bij Ferrero, een Italiaans familiebedrijf bekend van merken als Nutella, Kinder, Ferrero Rocher en Tic Tac. Hij houdt zich bezig met het ontwikkelen en implementeren van het MVO-beleid van Ferrero in Nederland, vertegenwoordigt Ferrero in diverse overlegorganen zoals de Chocolade Werkgroep en onderhoudt relaties met belangrijke stakeholders. Daarnaast werkt hij nauw samen met het internationale team van Ferrero dat verantwoordelijk is voor het verduurzamen van de grondstofketens zoals cacao. In 2012 heeft Olivier de ASN Bank Wereldprijs gewonnen in de categorie ‘Tegen kinderarbeid’.

Paul Schoenmakers – Tony’s Chocolonely
Head of Impact
Paul is eindverantwoordelijk voor Tony’s impactstrategie en leidt het impact team. Met het impact team onderhoudt Tony’s de relatie met de boeren en cacaocoöperaties die hun cacaobonen leveren. Tony’s meet de impact van hun 5 samenwerkingsprincipes (traceerbare bonen, sterke boeren, lange termijn relaties, hogere productiviteit & kwaliteit en het betalen van een eerlijke prijs). Tony’s rapporteert over de voortgang en ze verbeteren hun strategie en programma’s. Daarnaast is Paul met zijn team verantwoordelijk voor het aanjagen van de verandering in de industrie en het vinden van en samenwerken met medestanders die ook verantwoordelijkheid willen nemen over hun (chocolade)keten.